Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frittata med broccoli, champinjon och paprika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Frittata

  • 1 st broccoli
  • 1 st paprika, valfri färg
  • 1 st gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 8 st ägg
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 50 g riven pecorinoost
  • salt
  • vitpeppar

Sallad

  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 2 st avocado
  • 1 påse ruccola
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Skiva grönsakerna och skär broccolin i mindre buketter.
  2. Hetta upp en panna med lite olja och fräs grönsakerna, har du en i gjutjärn så använd den då den tål ugnsvärme.
  3. Vispa ihop äggen och grädden med pecorino och smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och sätt in i ugnen på 200grader i ca 25min.
  4. Skär upp grönsakerna till salladen i lagom bitar och smaksätt med äppelcidervinäger, olivolja och flingsalt. Servera frittatan med salladen och en klick naturell yoghurt.