Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fritopaj med salsa cruda och guacamole

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1-2 sötpotatisar, bakade
  • 1 förpackning nachos
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 burk svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 1 förpackning, 150 g, cheddar eller texmex-ost, riven

Salsa cruda

  • 3 kvisttomater
  • 1 jalapeño
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • flingsalt

Till garnering

  • 1 förp guacamole
  • 2 dl gräddfil
  • oreganoblad
  • 1 msk rostade sesamfrön, gärna chilirostade
  • 1 förp picklad lök
  • limeklyftor

Så här gör du

  1. Salsa: Hacka tomaterna. Skär jalapeñon i tunna skivor.
  2. Blanda tomater, jalapeño och vinäger. Smaka av med smulat flingsalt.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skala och skär sötpotatisen i små bitar.
  5. Lägg cirka hälften av nachosen längs kanten och i botten av en oljad järnpanna eller gratängform. Varva i resten av chipsen med potatisbitar, bönor och osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills allt är genomvarmt och osten smällt.
  6. Garnera med guacamole och ca 3 msk gräddfil och 3 msk tomatsalsa i klickar. Toppa med oreganoblad och sesamfrön. Servera med picklad lök, limeklyftor, resten av salsan och gräddfilen vid sidan av.