Friterade sushirisbollar med wasabimajo

Ingredienser
20 stycken
- 1,5 dl Sushiris
- Risvinäger
- Socker
- Salt
- 2 dl Panko
- 1 dl Ströbröd
- ca 1 l frityrolja
Dipp:
- 1 msk Wasabi
- 1 dl Majonäs
Så här gör du
- Koka sushiriset enligt anvisning på förpackningen. Låt riset svalna och blanda sen i risvinäger, socker och salt. Rulla till bollar, ca 1 msk. Blöt gärna händerna i vatten så går det enklare att rulla.
- Blanda ihop pankon och ströbrödet. Rulla sushirisbollarna i blandningen.
- Blanda ihop dippen och smaka av. Tillsätt gärna mer wasabi eller majonäs efter smak.
- Värm oljan till 170-180°C. Fritera bollarna i omgångar tills de får fin färg. Låt rinna av på papper och ät direkt.

Du kanske även gillar
Populära recept