Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Friterade sushirisbollar med wasabimajo

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 1,5 dl Sushiris
  • Risvinäger
  • Socker
  • Salt
  • 2 dl Panko
  • 1 dl Ströbröd
  • ca 1 l frityrolja

Dipp:

  • 1 msk Wasabi
  • 1 dl Majonäs

Så här gör du

  1. Koka sushiriset enligt anvisning på förpackningen. Låt riset svalna och blanda sen i risvinäger, socker och salt. Rulla till bollar, ca 1 msk. Blöt gärna händerna i vatten så går det enklare att rulla.
  2. Blanda ihop pankon och ströbrödet. Rulla sushirisbollarna i blandningen.
  3. Blanda ihop dippen och smaka av. Tillsätt gärna mer wasabi eller majonäs efter smak.
  4. Värm oljan till 170-180°C. Fritera bollarna i omgångar tills de får fin färg. Låt rinna av på papper och ät direkt.