Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Friterad lutfisk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 50 g kokt lutfisksk
  • 1½ dl ströbröd, panko eller vanligt
  • 1 frityrolja

Gurka i asiatisk dressing

  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 1 färsk gurka gurka, skalad och strimlad

Sojamajonnäs

  • 1 dl god majonnäs, helst hemlagad
  • 2 tsk japansk soja, t.ex. Kikkoman

Så här gör du

  1. Rör ihop majonnäsen. Blanda ingredienserna till dressingen. Vänd ner gurkan.
  2. Skär ut små fina bitar av kokt lutfisk och rulla dem i ströbröd.
  3. Fritera fiskbitarna tills ytan är gyllengul.
  4. Lägg snabbt upp på salladsblad och toppa med marinerad gurka och sojamajonnäs. Servera genast.