Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Friterad kyckling med french fries

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Friterad kyckling:

  • 1 kg Kycklinglårfile
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Mjöl
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Vitlökspulver
  • 2 krm Cayennepeppar
  • 4 dl Panko
  • Frityrolja

French fries:

  • 1,5 kg Mjölpotatis
  • 1 msk Salt
  • 2 tsk Cayennepeppar
  • Frityrolja

Coleslaw:

  • 200 g Vitkål
  • 1 st Morot
  • 1 dl Crème fraiche
  • 1/2 dl Majonnäs
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1/2 tsk Salt
  • 1/2 krm Svartpeppar

Chipotlemayo:

  • 2 dl Majonnäs
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Chipotlepasta
  • 1 krm Salt
  • 1/2 krm Cayennepeppar

Så här gör du

  1. Blanda majonnäs, chipotlepasta, finhackad vitlök, salt och cayennepeppar i en skål. Ställ in i kyl minst 30min
  2. Finstrimla kålen, skala och riv moroten
  3. Blanda med crème fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar. Låt stå i kyl minst 1 tim
  4. Skär potatisen i stavar. Koka potatisstavarna försiktigt i 8-10min, potatisen får inte spricka
  5. Torka potatisen lätt. Blanda försiktigt potatisen tillsammans med mjöl, salt och cayenne på en tallrik. Låt vila på hushållspapper i ca 20min
  6. Värm frityroljan till 180 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Ta upp låt torka på hushållspapper minst 20 minuter
  7. Filea kycklingen, skär i lagom stora bitar (ca 2 på en lårfile).
  8. Blanda mjöl, salt, vitlökspulver och cayennepeppar i en skål
  9. Blanda ägg i en skål
  10. Häll ner panko i en skål
  11. Vänd kycklingen i mjölblandningen. Det får gärna bli lite klumpar etc i mixen, det blir bara extra krispigt. Låt kycklingbitarna vila ca 10 innan fritering. Vänd sedan ner i äggblandningen och slutligen i pankoblandningen
  12. Fritera kycklingarna i 165°c 5-6 minuter. Låt dem rinna av lite på hushållspapper före servering.
  13. Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. Låt torka ca 2 minuter på papper och salta före servering