Logga in här

Friska citronbitar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 100 gram smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl rårörsocker
  • 1 citron
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ krm salt

Så här gör du

  1. Knåda ihop smör, florsocker och vetemjöl till en smidig deg. Låt den vila i plastfilm i kylen i 15 minuter.
  2. Tryck ut degen i en form 20*20 cm som du klär i bakpapper. Baka av degen på 175 grader i 12-15 minuter.
  3. Under tiden vispar du ägg och socker pösigt till fyllningen. Riv ner skalet från citronen och pressa i saften från halva citronen. Rör ner vetemjöl, salt och bakpulver. Häll fyllningen på botten och baka av i ytterligare 15-20 minuter.
  4. Låt svalna och skär i rutor. Pudra med florsocker innan servering.
  5. Kan frysas men går annars bra att förvara i tättslutande burk i kylskåpet.