Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frisk potatissallad med pepparrot, äpple och rädisor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 800 g potatis (fast sort)
  • 1 stort syrligt äpple
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 msk riven pepparrot
  • finklippt gräslök
  • vitpeppar, salt

Så här gör du

  1. Skala potatisen och skär dem i tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, känn med provsticka. Kyl dem snabbt i kallt vatten.
  2. Blanda majonnäs, crème fraich, citron och riven pepparrot till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Halvera rädisorna och skär äpplet i tunna skivor. Blanda med potatisen och vänd ner dressingen så att allt täcks.
  4. Ställ kallt ett par timmar innan servering. Strö över klippt gräslök.
1 kommentar om "Frisk potatissallad med pepparrot, äpple och rädisor"
  • Manne5003
    Manne5003

    Fantastiskt god potatissallad, men nästa gång ska jag ta lite mer pepparrot och tärna äpplet i stället för att skiva tunt.