Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fried rice lchf-style

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 150 g strimlat kyckling- eller
  • kalkonbröst
  • 150 g skalade räkor
  • 3 dl grovriven blomkål
  • 1 morot i smala stavar
  • 1 dl strimlad salladslök
  • 1/2 dl finstrimlad ingefära
  • 2 strimlade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili peppar
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk glutenfri tamari-soja
  • 1 pressad lime
  • cirka 1/2 tsk salt

Omelett

  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Kärna ur och strimla chilipepparen fint. Vill du ha en starkare rätt så behåll kärnorna. Fräs blomkålsris, morotsstavar och chili i kokosolja ett par minuter. Krydda med salt.
  2. Stek äggsmeten som en pannkaka en minut på var sida. Lägg upp på skärbrädan och rulla ihop, skär i strimlor.
  3. Bryn köttet, rör ner ingefära och vitlök. Krydda med salt, limesaft och soja. Blanda ner räkorna, låt fräsa en minut.
  4. Blanda samman kött och räkor med grönsakerna, hetta upp.
  5. Servera med omelettstrimlor och pressad lime. En klick majonnäs smaksatt med finhackad chili och lime blir ett gott och mättande tillbehör.