Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fresh nutty and dry fruit bread

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 stycken
  • 200 g torkade frukter, mango, fikon, russin
  • 100 g solrosfrön
  • 100 g pumpafrön
  • 5 dl filmjölk
  • 2 dl rågmjöl, grov
  • 1 dl havegryn
  • salt
  • 1 tsk bikarbonad
  • 2 dl fullkornsmjöl
  • 0,75 dl mörk sirap

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Hacka frukterna.
  3. Blanda frukterna och nötterna i en skål.
  4. Häll i filmjölken, havregryn och mjölsorterna. Rör om.
  5. Blanda i alla andra ingredienser.
  6. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten.
  7. Sätt i nedre delen av ugnen för 1 timme. Efter en timme täck brödet med aluminiumfolie och grädda i 30 minuter till.
  8. Låt brödet svalna och njut.