Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Free form cheesecake med maränger och jordgubbar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner

Jordgubbssirap

  • 250 g rensade jordgubbar, skivade
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Cheesecakekräm

  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad, hackad

Till servering och garnering

  • ca 120 g maränger
  • 250 g jordgubbar, halverade
  • 3–4 msk hackade pistagenötkärnor

Så här gör du

  1. Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål. Täck med plastfolie.
  2. Ställ kastrullen eller skålen i vattenbad (en större kastrull eller stekpanna med höga kanter med hett vatten). Låt stå på svag värme ca 30 minuter (fyll på mer vatten i vattenbadet efter halva tiden 
om det behövs).
  3. Sila sirapen och låt den kallna.
  4. Vispa cream cheesen mjuk och smidig i en bunke.
  5. Koka upp hälften av grädden i en släpplättpanna. Ta pannan från värmen och rör i chokladen till en slät massa.
  6. Vispa ihop cream cheesen och chokladmassan. Tillsätt resten av grädden och vispa ihop till en kräm..
  7. Arrangera maränger, jordgubbar och spritsad kräm på ett djupt fat. Ringla över sirap. Strö över nötterna.