Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasvåfflor- enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 393 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken

Frasvåfflor

  • 50 g smör till gräddning
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl iskallt vatten (kolsyrat ger luftigare våfflor)

Så här gör du

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke till en jämn smet.
  2. Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte!)
  3. Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna.
  4. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset.
  5. Servera med färska bär, glass, grädde, sylt eller ett tunt lager florsocker.
  6. Alternativ 2. Du kan också göra så här: Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Vispa grädden och vänd ner den och avsluta med att blanda i smöret. På det här sättet slipper du lägga i en klick smör för varje våffellagg du gräddar.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

13 kommentarer om "Frasvåfflor- enkelt recept"
  • Sara Hagberg
    Sara Hagberg

    Det står aldrig när man ska blanda i bakpulvret i frasreceptet, men jag antar att det är i början med mjölet om jag inte misstar mig?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Sara Hagberg

      Hej Sara!
      Vad fint att du uppmärksammade oss om detta. Det ska blandas i med mjölet. Helt rätt. Tack så mycket.

  • Agneta N
    Agneta N

    Receptet på frasvåfflor lätt att göra och helt fantastiskt!! Inget man kan äta varje dag, precis, men jättegott! Dessa våfflor ska barnbarnen få smaka i nu i veckan.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Agneta N

      Vad roligt att höra!
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

  • Maria Thiessen
    Maria Thiessen

    Receptet blev bra med hälften av mängden grädde, med andra ord, 2 dl vispgrädde till c:a 6 våfflor 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Maria Thiessen

      Toppen, vi har justerat receptet nu.
      Stort tack för tipset.
      Mvh Mitt kök-redaktionen

  • arne68
    arne68

    Smält smöret och blanda i smeten så blir våfflorna frasiga. Inget extra smör behövs för gräddningen.

  • Pär Hedlund
    Pär Hedlund

    Vart tog vattnet vägen i ”Alternativ 2”? Jag antar att de ska blandas med de torra ingredienserna INNAN grädden, eller?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Pär Hedlund

      Hej Pär, vattnet hade försvunnit ur beskrivningen. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Nu är det på plats och ska, som du skriver, blandas med det torra ingredienserna innan den vispade grädden vänds ned. Hoppas du gillar våfflorna! Mvh Mitt kök-redaktionen.

  • Arvid Lindgren
    Arvid Lindgren

    Absolut bedrövligt våffelrecept. Kompakta, sten hårda (dvs Ej frasiga) å träningsvärk i käkarna.
    Gick inte ens nära att äta sig igenom en stapel. Är detta ett känt problem? (loka/vatten var kallt, ej iskallt. Annars förstår jag ej vad som hänt. Hjälp.)

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Arvid Lindgren

      Hej Arvid! Vad tråkigt att våfflorna inte blev goda och som förväntat. Vi testade själva detta recept och våra våfflor blev goda. Låter ju som ni gjort rätt, och vi har inte fått andra kommentarer om att våfflorna skulle blivit för hårda. Hoppas ni får till goda våfflor snart! 🙂

  • Arvid Lindgren
    Arvid Lindgren

    Jag ber om ursäkt, min kommentar blev för hård. Men jag å sambon sitter frågande. Något har vi gjort fel, men fattar ej vad.