Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Våffelsmet – våfflor utan ägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 3 dl vetemjöl, eller siktat dinkelmjöl
  • 33 cl mineralvatten, 1 flaska
  • 2 dl vispgrädde
  • smör till pensling

Så här gör du

  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden tjock och vänd ner den i smeten.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smält smör till första omgången. Sen behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
  4. Lägg våfflorna var för sig på ett galler. Servera nygräddade.