Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasvåfflor med vanilj & vispad grädde


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

En god jordgubbssylt och vispad grädde är gott till frasvåfflor.

Ingredienser

8 laggar

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 dl kallt vatten

  • 3 dl vispgrädde

  • 2 msk smält smör
  • 
Servera med:

  • jordgubbssylt, se separat recept
  • 
vispad grädde

  • 
Jordgubbssylt
:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 
200 g syltsocker

  • 1 msk vaniljsocker


Så här gör du

  1. Vispa samman mjöl och kallt vatten i en bunke. Tillsätt vispad grädde och smält smör och rör om försiktigt.

  2. Hetta upp ett våffeljärn. Bred ut 1 dl smet till varje lagg i våffeljärnet. Grädda våfflorna frasigt ljusbruna och lägg upp på galler. Servera med jordgubbssylt och vispad grädde.

  3. Jordgubbssylt
: Tina jordgubbarna och koka i en kastrull med syltsockret i 2 minuter. Tillsätt vaniljsocker och mixa sylten slät med mixerstav. Häll upp sylten i en glasburk och låt den kallna.