Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasvåfflor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Det bubbliga mineralvattnet gör de här våfflorna extra frasiga. Och nej, det ska inte vara ägg i smeten eftersom ägg gör att våfflorna blir mjukare.

Ingredienser

8 laggar
  • 3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1 flaska mineralvatten, 33 cl
  • 2 dl vispgrädde
  • smör till pensling av våffeljärnet

Så här gör du

  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden tjock och vänd ner den i smeten.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smält smör till första omgången. Sen behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
  4. Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.
Du kanske även gillar