Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasiga potatistartletter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 6-8 kokta kalla potatisar fast sort
  • flingsalt
  • 1 ägg
  • 3 dl grovriven prästost eller västerbottensost

Till servering

  • crème fraiche
  • 75-100 g löjrom eller stenbitsrom
  • nymald vitpeppar
  • hackad rödlök
  • dill
  • citronklyfta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär smördegen i 6 bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp en kant runt om.
  2. Skala och skiva potatisen. Fördela potatisen omlott på smördegen. Krydda med salt. Pensla kanterna med lätt uppvispat ägg. Strö osten över potatisen.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills tartletterna har fin färg och är frasiga, cirka 20 minuter. Låt svalna.
  4. Servera tartletterna nygräddade med en klick crème fraiche och rom. Dra över ett varv med pepparkvarnen, strö på hackad rödlök och dill. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.