Frasiga kardemummavåfflor med hallonsylt och grädde

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
8 stycken
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk stött kardemumma
- 2 msk strösocker
- 2 1/2 dl vatten
- 25 g smält smör
- 3 dl vispgrädde
Till servering
- 2 dl vispgrädde
Till garnering
- citronmeliss
- florsocker
- stöttkardemumma
Hallonsylt
- 250 g frysta hallon
- 1 dl strösocker
- 1/2 citron (ekologisk) rivet skal
- 1 tsk vaniljsocker
Så här gör du
- Vispa samman mjöl, kardemumma, socker och vatten till en jämn smet. Tillsätt smöret. Vispa grädden tjock och vänd ner i smeten.
- Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen. Bred ut cirka 1 dl smet i våffeljärnet per våffla. Grädda våfflorna guldbruna. Lägg dem på galler så att de behåller frasigheten.
- Servera med hallonsylt och vispad grädde. Garnera med citronmeliss, siktat florsocker och stött kardemumma.
- Hallonsylt: Lägg 250 g frysta hallon i en kastrull. Värm på medelvärme tills de tinar. Tillsätt en deciliter strösocker, rivet skal av en halv ekologisk citron och en tesked vaniljsocker. Låt koka 10 minuter under omrörning. Häll över i en förvärmd glasburk med lock. Låt svalna. Förvara i kyl.

Du kanske även gillar
Populära recept