Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasiga kardemummavåfflor med hallonsylt och grädde

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 msk strösocker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 25 g smält smör
  • 3 dl vispgrädde

Till servering

  • 2 dl vispgrädde

Till garnering

  • citronmeliss
  • florsocker
  • stöttkardemumma

Hallonsylt

  • 250 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 citron (ekologisk) rivet skal
  • 1 tsk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Vispa samman mjöl, kardemumma, socker och vatten till en jämn smet. Tillsätt smöret. Vispa grädden tjock och vänd ner i smeten.
  2. Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen. Bred ut cirka 1 dl smet i våffeljärnet per våffla. Grädda våfflorna guldbruna. Lägg dem på galler så att de behåller frasigheten.
  3. Servera med hallonsylt och vispad grädde. Garnera med citronmeliss, siktat florsocker och stött kardemumma.
  4. Hallonsylt: Lägg 250 g frysta hallon i en kastrull. Värm på medelvärme tills de tinar. Tillsätt en deciliter strösocker, rivet skal av en halv ekologisk citron och en tesked vaniljsocker. Låt koka 10 minuter under omrörning. Häll över i en förvärmd glasburk med lock. Låt svalna. Förvara i kyl.