Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasig torsk med äpple och curry

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Fiskpinnar:

  • 600 g favoritfisk (exempelvis torskfilé)
  • 1-2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl panco-ströbröd eller vanligt ströbröd
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • Smör eller olja att steka i

Kålsallad :

  • 1 tsk honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt
  • 4 dl strimlad vitkål
  • 2 dl strimlat äpple
  • ärtskott
  • 2 tsk curry (valfritt)

Potatis:

  • 600 g potatis
  • olja att steka i

Så här gör du

  1. Skär fisken i fiskpinnestorlek.
  2. Vänd fisken först i mjöl, sedan doppar du den i lättvispat ägg och till sist i ströbrödet.
  3. Stek fisken i stekpanna med smör och olja på medelhög värme. Ett tips är att ha ordentligt med utrymme mellan fiskpinnarna i stekpannan, annars sänks värmen.
  4. Tillsätt citronskal och hackad dill mot slutet av stekningen.
  5. Krydda fisken med salt och peppar.
  6. Halvera potatisen och blanda med lite olja.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta sedan i ugnen i 25 minuter på 200 grader. Glöm inte salta!
  8. Stek strimlad vitkål på låg värme i en stekpanna med lite smör.
  9. Tillsätt övriga ingredienser och strimlat äpple. Rör ihop och servera med övrig mat.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

Du kanske även gillar