Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasig rucolapaj

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 bitar
  • 1 paket kyld filodeg, cirka 250 g
  • cirka 3 msk olivolja

Fyllning

  • 300-400 g squash
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2–1 röd chilifrukt
  • olivolja
  • 50 g rucola
  • 250 g kesella
  • 4 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 150 g cocktailtomater

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter, med olivolja. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så att den inte torkar.
  2. Lägg filodegsarken, lite omlott, i formen. Pensla arken med olivolja vartefter de läggs i formen. Vik in degen lite ”fluffigt” så att den inte hänger utanför formens kant.
  3. Skiva squashen tunt och dela skivorna som halvmånar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Mjukstek squashen i olivolja. Blanda i vitlök och chili mot slutet. Strimla rucolan. Mixa rucola och kesella. Vispa i äggen, ett i taget. Vänd ner parmesanosten. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg de stekta grönsakerna i pajskalet. Häll över äggstanningen och lägg på halverade tomater.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Täck med aluminiumfolie om degen ser ut att bli för mörk.