Frasig rucolapaj

Ove Lindfors
Ingredienser
6 bitar
- 1 paket kyld filodeg, cirka 250 g
- cirka 3 msk olivolja
Fyllning
- 300-400 g squash
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ⁄2–1 röd chilifrukt
- olivolja
- 50 g rucola
- 250 g kesella
- 4 ägg
- 2 dl riven parmesanost
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- 150 g cocktailtomater
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter, med olivolja. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så att den inte torkar.
- Lägg filodegsarken, lite omlott, i formen. Pensla arken med olivolja vartefter de läggs i formen. Vik in degen lite ”fluffigt” så att den inte hänger utanför formens kant.
- Skiva squashen tunt och dela skivorna som halvmånar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Mjukstek squashen i olivolja. Blanda i vitlök och chili mot slutet. Strimla rucolan. Mixa rucola och kesella. Vispa i äggen, ett i taget. Vänd ner parmesanosten. Krydda med salt och peppar.
- Lägg de stekta grönsakerna i pajskalet. Häll över äggstanningen och lägg på halverade tomater.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Täck med aluminiumfolie om degen ser ut att bli för mörk.

Du kanske även gillar
Populära recept