Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasig laxstrudel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 vanliga eller 6-8 portioner på buffé
  • 1 förpackning filodeg
  • cirka 75 g smör, smält

Fyllning

  • 1 knippa färsklök eller salladslök
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 bit varmrökt laxfilé, cirka 350 g
  • 2 hårdkokta ägg

Till garnering och servering

  • färska örter
  • 2 dl smetana
  • 4 msk forellrom

Så här gör du

  1. Fyllning: Ansa och skiva löken. Fräs löken i oljan i en minut. Dela laxen i bitar. Skala och hacka äggen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg ut ett filodegsark på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med det smälta smöret. Lägg på det andra arket. Pensla med smält smör. Fortsätt på samma sätt med resten av filodegsarken. Lägg på laxen, löken och äggen i ett jämt lager, spara ca 15 cm kant upptill. Rulla ihop degen från kortsidan som en rulltårta, ej för hårt. Pensla med kallt vatten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna och skär strudeln i bitar med en vass kniv. Garnera med örter, servera med smetanan blandad med rom.