Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frasig lax med sallad och lime- och sojadressing

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Panerad lax med en fräsch sallad.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar laxfilé á 140g
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 morötter skalade
  • 0 ,5 huvud fänkål skalad
  • 4 gemsallad
  • 250 g edamame/sojabönor, tinade
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk soya, japansk
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 lime saft och skal av

Så här gör du

  1. Tvätta och dela salladen, lägg ut bladen på ett serveringsfat.
  2. Skiva moroten så tunt ni kan och toppa salladen med den.
  3. Fortsätt med tinade bönor.
  4. Blanda samman majonnäs, gräddfil, soja, limeskal- och saft samt riven ingefära.
  5. Dela laxen i önskad storlek, vänd sedan runt fisken i pankoströbröd så det är ett tunt lager ströbröd runt om.
  6. Stek laxen på medelvärme i 2 minuter på varje sida i matolja.
  7. Lägg den stekta laxen på salladen, ringa över dressingen och njut.