Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Franskt bröd med krispig yta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

etta bröd tar 1,5 timmar att göra med jäsning och tiden i ugnen. Brödet får en härlig krispig yta och mjuk insida. Lukten av färskt bakat bröd kan knappast vara något bättre. Att äta färskt bröd på en lördagsmorgon är nog rena lyxen och med en klick av hemmagjord marmelad är kanon start!

Ingredienser

8 portioner
  • 800 g vetemjöl special
  • 50 g jäst
  • 25 g smör, rumstempratur
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Mät upp mjölet.
  2. Smula sönder jästen i hushållsassistenten och värm upp vattnet till 37 grader.
  3. Häll i vattnet över jästen och blanda ut jästen, jästen ska lösas upp.
  4. Blanda i mjölet (spara lite till utbakningen), saltet och klicka i smöret.
  5. Sätt på hushållsassistenten på hög hastighet i 7 minuter.
  6. Efter knådningen, lägg brödet i en skål på något varmt ställ med en handduk över sig för att vila. Låt degen vila i 30 minuter.
  7. Efter 30 minuter, knåda degen på mjölat bakbord och dela degen i två lika stora bitar.
  8. Knåda ut degen till en fin limpa och lägg degen på bakplåtspapper på en ugnsform och låt limpan vila ytligare 30 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader.
  9. Innan brödet åker in i ugnen, pensla på vatten eller smör och sätt in brödet i nedre delen av ugnen.
  10. Låt brödet gräddas i 20-25 minuter.
  11. Ta ut och låt brödet vila under en handduk.