Franska våfflor

PERNILLA WÄSTBERG
Ingredienser
30 våfflor
Deg
- 250 g smör
- 400 g vetemjöl
- 1/2 dl vatten
- strösocker till utkavling
Smörkräm
- 250 g smör
- 1/2 dl florsocker
- 1 nypa vaniljsocker
Så här gör du
- Fördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och blanda ihop till den deg.
- Rulla små bollar (cirka 10 g i varje). Kavla ut bollarna tunt i socker med kruskavel. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda våfflorna i 220 grader i cirka 5-8 minuter tills sockret börjar blir glansigt.
- Rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Rör länge så att den blir vit och luftig.
- Bred smörkräm på kakorna och lägg ihop dem två och två.

Du kanske även gillar
Populära recept