Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Franska pepparkakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Här i Sverige kallar vi dessa kakor för franska pepparkakor, men i Frankrike kallas de för belgiska. Hur som helst, goda är de, och mycket enklare och mindre tidskrävande att baka än vanliga pepparkakor.

Ingredienser

140 stycken
  • 250 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl mandel
  • 2 msk mald kanel
  • 1 msk malda kryddnejlikor
  • 1 msk mald ingefära
  • 7 dl vetemjöl
  • 1/2 msk bikarbonat

Så här gör du

  1. Smält smöret. Rör ner socker och sirap. Låt blandningen kallna.
  2. Finhacka mandeln.
  3. Blanda mandel, kryddor, mjöl och bikarbonat. Tillsätt den kalla smörblandningen. Arbeta ihop till en deg, det går enklast med händerna.
  4. Forma degen till 4 rullar som är cirka 4 centimeter höga. Platta till och forma rullarna så att de blir rektangulära. Vira in dem i folie och låt vila cirka 1 dygn i kylen.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i cirka 3 milimeter tjocka skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
  6. Grädda i mitten av ugnen 5–7 minuter.