Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fransk rödlökssill

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 3 burkar matjessillfiléer à 200 g (125 g avrunnen sill)
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa dill
  • 2 lagerblad

Lag

  • 2 3/4 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12 %

Så här gör du

  1. Vattna ur matjessillfiléerna i en bunke med kallt vatten, cirka 1 timme. Låt dem rinna av. Skär dem i cirka 1 cm breda bitar.
  2. Lag: Blanda socker, vatten och ättiksprit i en rostfri kastrull och koka lagen, cirka 10 minuter, så att den blir simmig. Ställ kastrullen i kallt vattenbad, så att den kallnar.
  3. Skala rödlökarna. Dela och skär dem i tunna klyftor. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Varva sillbitar med rödlök, vitlök, dill och lagerblad i en glasburk. Tillsätt den kalla lagen, så den täcker sillbitarna. Låt sillen stå minst 6 timmar i kyl innan servering. Servera med kokt potatis, knäckebröd, smör och ost.