Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fransk potatissallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Matig sallad som passar till alla rätter på buffén. Blanda potatisen med salladssåsen medan den är varm – då blir den ännu smakrikare. Salladen kan serveras antingen ljummen eller kall.

Ingredienser

6 portioner
  • 1 1/2 kg färskpotatis, vältvättad
  • 1 bit purjolök, cirka 15 centimeter
  • 1 rödlök

Salladssås

  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 5-6 msk raps- eller olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk hackad dill
  • 2 msk finstrimlad persilja

Extra grönsaker

  • 20-24 sockerärter
  • 1 knippa rädisor

Så här gör du

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Dela, skölj och strimla purjon. Skala och strimla rödlöken.
  3. Blanda salladssåsen medan potatisen kokar.
  4. Häll av och ånga av potatisen noga. Dela stora potatisar. Lägg den i en skål eller djupt serveringsfat. Häll över salladssåsen. Vänd ner purjo och rödlök, täck över och låt kallna.
  5. Förväll sockerärterna i kokande vatten 1 minut.
  6. Ansa och dela rädisorna. Vänd ner sockerärter och rädisor i salladen precis före serveringen.