Fransk kycklinggryta med polentastekt potatis

Foto: Charlie Drevstam
Ingredienser
4 portioner
- 500 g urbenade och delade kycklinglår
- 200 g små pärllökar
- smör och olja till stekning
- 1 krm torkad timjan
- 2 krm torkad dragon
- 1 krm malen muskotnöt
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl öl
- 3 dl vispgrädde
- salt
- nymalen vit- eller svartpeppar
- 2-3 kvistar hackad färsk dragon till servering
Polentastekt potatis
- 1 kg potatis
- 1 dl grov polenta
- 3 msk olivolja
- 2-3 nypor havssalt
- nymalen vit- eller svartpeppar
Så här gör du
- Salta och peppra kyckling- delarna. Bryn sedan kyckling och lök i lite smör och olja i en stekpanna. Tillsätt kryddor och senap. Häll i öl och låt det koka upp. Blanda i grädden och låt grytan småputtra i cirka 15 minuter, tills såsen har kokat ner och är krämig.
- Värm ugnen till 220 grader.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Häll sedan upp potatisen i en ugnsfast form och tillsätt polenta och olivolja, skaka om alltsammans så att potatisen paneras. Salta och peppra. Ugnsstek potatisen i ytterligare 25–30 minuter tills den blir gyllenbrun.
- Servera grytan garnerad med lite hackad, färsk dragon och med den polentastekta potatisen till.
4 kommentarer om "Fransk kycklinggryta med polentastekt potatis"

Du kanske även gillar
Populära recept
EMAN HAMAD
Jag tycker att det här receptet jättelätt och gott att göra hemma för barn på helgen.
Mitt Kök
Hej,
Kul att du gillar receptet!
Mvh Mitt kök-redaktionen
Kimme
Helt fantastiskt! Sa mustigt och gott. Den kommer att bli en favorit! Jag hade inte ol hemma sa det blev vitt vin istallet. Ar inte mycket for potatis sa jag gjorde en smarrig sallad till och serverade med ett gott baguette.
Mitt Kök
Vad kul att du gillade receptet! Låter riktigt gott med vitt vin också 😋 Hälsningar, Mitt kök-redaktionen