Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fransk kycklinggryta med polentastekt potatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Det är lite restaurangmat över den här lyxiga rätten där ingen krydda egentligen dominerar utan allt förenas i en enda smak. En mustig kycklinggryta med dijonsenap och färsk dragon som serveras med polenta som paneras i polenta och tillagas i ugn. Passar utmärkt under murriga höstkvällar eller när solen återvänder till våren.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g urbenade och delade kycklinglår
  • 200 g små pärllökar
  • smör och olja till stekning
  • 1 krm torkad timjan
  • 2 krm torkad dragon
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • nymalen vit- eller svartpeppar
  • 2-3 kvistar hackad färsk dragon till servering

Polentastekt potatis

  • 1 kg potatis
  • 1 dl grov polenta
  • 3 msk olivolja
  • 2-3 nypor havssalt
  • nymalen vit- eller svartpeppar

Så här gör du

  1. Salta och peppra kyckling- delarna. Bryn sedan kyckling och lök i lite smör och olja i en stekpanna. Tillsätt kryddor och senap. Häll i öl och låt det koka upp. Blanda i grädden och låt grytan småputtra i cirka 15 minuter, tills såsen har kokat ner och är krämig.
  2. Värm ugnen till 220 grader.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Häll sedan upp potatisen i en ugnsfast form och tillsätt polenta och olivolja, skaka om alltsammans så att potatisen paneras. Salta och peppra. Ugnsstek potatisen i ytterligare 25–30 minuter tills den blir gyllenbrun.
  4. Servera grytan garnerad med lite hackad, färsk dragon och med den polentastekta potatisen till.