Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fransk kycklinggryta med polentastekt potatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

En lyxig rätt där ingen krydda egentligen dominerar utan allt förenas i en enda härlig smak. En mustig kycklinggryta med dijonsenap och färsk dragon som serveras med potatis, eller ris om man föredrar det. Passar utmärkt under murriga höstkvällar eller när solen återvänder till våren.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g urbenade och delade kycklinglår
  • 200 g små pärllökar
  • smör och olja till stekning
  • 1 krm torkad timjan
  • 2 krm torkad dragon
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • nymalen vit- eller svartpeppar
  • 2-3 kvistar hackad färsk dragon till servering

Polentastekt potatis

  • 1 kg potatis
  • 1 dl grov polenta
  • 3 msk olivolja
  • 2-3 nypor havssalt
  • nymalen vit- eller svartpeppar

Så här gör du

  1. Salta och peppra kyckling- delarna. Bryn sedan kyckling och lök i lite smör och olja i en stekpanna. Tillsätt kryddor och senap. Häll i öl och låt det koka upp. Blanda i grädden och låt grytan småputtra i cirka 15 minuter, tills såsen har kokat ner och är krämig.
  2. Värm ugnen till 220 grader.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Häll sedan upp potatisen i en ugnsfast form och tillsätt polenta och olivolja, skaka om alltsammans så att potatisen paneras. Salta och peppra. Ugnsstek potatisen i ytterligare 25–30 minuter tills den blir gyllenbrun.
  4. Servera grytan garnerad med lite hackad, färsk dragon och med den polentastekta potatisen till.
2 kommentarer om "Fransk kycklinggryta med polentastekt potatis"
  • EMAN HAMAD
    EMAN HAMAD

    Jag tycker att det här receptet jättelätt och gott att göra hemma för barn på helgen.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till EMAN HAMAD

      Hej,
      Kul att du gillar receptet!
      Mvh Mitt kök-redaktionen