Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fransk kladdkaka med chokladglasyr

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 46 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 175 g smör
  • 175 g mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1 ,5 dl vetemjöl
  • 0 ,5 tsk kaffepulver
  • 3 äggvitor

Glasyr

  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 25 g smör

Frosting eller topping

  • 100 g färskost,
  • 50 g mjukt smör
  • 5 dl råsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en stor kastrull.
  3. Ta kastrullen från värmen.
  4. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i det varma fettet.
  5. Tillsätt sockret och äggulorna och rör kraftigt.
  6. Blanda mjöl och kaffepulver och rör ner i smeten.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  8. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant. Grädda genast på nedersta falsen i 25 min.
  9. Ta ut, lossa den löstagbara kanten och låt kakan kallna.
  10. Koka upp grädden till glasyren.
  11. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem och smöret i kastrullen. Rör om tills allt smält.
  12. Låt smeten svalna något. Häll den över kladdkakan och bred ut. Servera kladdkakan kall.
  13. Garnera med färska fikonklyftor eller granatäpplekärnor.
  14. Frosting: Vispa ihop färskost och smör med elvisp. Vispa ner råsocker. Kyl ca 30 min. Rör upp toppingen och spritsa på tårtan.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

2 kommentarer om "Fransk kladdkaka med chokladglasyr"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Caroline Suguitan

      Hej Caroline! Det ska vara 175 grader, jag har uppdaterat receptet så att det står med nu. Allt gott önskar Patricia på Mitt kök!