Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fransk Kladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

1 stycken
  • Hundra g Smör (Sånt mat smör)
  • Två och en halv dl Strösocker (Vanligt)
  • Två st Ägg (Vitor & Gulor)
  • En dl Vetemjöl (Går med glutenfritt)
  • Tre msk Kakaopulver (Inte bönor)
  • En tsk Vaniljsocker (Inte bakpulver, jag gjorde det misstaget en gång.)
  • Två dl Grädde
  • en nypa Florsocker

Så här gör du

  1. Ställ in ugnen på 175°C inte Fahrenheit.
  2. Smält smöret. Sen flytta vad du nu smälte smöret i bort från plattan så det inte kokar.
  3. Rör ner ägg och socker, blanda ordentligt. Blanda ner andra ingredienser så att allt blir ordentligt blandat.
  4. Smörj och bröa formen med löstagbar kant, ~20cm i d. Häll smeten i formen.
  5. Placera i mitten av ugnen i ~15 min. Kakan flyter ut och får hyfsat hård yta och en en aning kladdig mitten.
  6. Låt kakan svalna. Strö över florsocker. Servera med glass och/eller grädde.
  7. Ät den!