Logga in här

Fransk gryta boeuf bourguignon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 273 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff
  • salt & svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar eller steklökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl rött vin
  • 5 dl mörk oxbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade 300 g champinjoner
  • 2 pkt bacon
  • 5 kvistar timjan

Tillbehör

  • pressad potatis, potatismos eller kokt potatis

Så här gör du

  1. skär köttet i 3 centimeter stora bitar. Bryn köttet i omgångar i smör, salta och peppra. Lägg över i en stor gryta.
  2. skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. Om du vill kan du fräsa på det i stekpannan först. 3 pudra vetemjölet över köttet och rör om. Häll på vinet och buljongen. Lägg i tomatpuré, lagerblad och vitlök.
  3. koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock.
  4. Dela champinjonerna på mitten om de är stora och fräs dem i lite smör.
  5. Strimla och stek bacon, klipp över timjan.
  6. Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  7. servera med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis.