Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fransk chokladtårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 person(er)
  • 200 g mörk choklad
  • 100-150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg, delade i gulor och vitor
  • 1,5 dl vetemjöl

Till glasyr:

  • 50-100 g choklad och en klick smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter.
  2. Smält chokladen, antingen ovanför ett vattenbad eller i mikron. Rör smör och socker mjukt poröst. Lägg i en äggula i taget och rör mellan varje. Tillsätt vetemjölet.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned dem i smeten, det ska inte bli jämnt utan bara blandat med vita strimmor i. Vänd ner chokladen i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda 30–35 minuter. Kakan ska inte bli genomgräddad utan vara lös i mitten när man tar ut den. Låt svalna.
  5. Om den sjunker i mitten kan man trycka till lite på sidorna när den fortfarande är i formen. När kakan svalnat smälter man choklad med en klick smör och glaserar.