Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fransk chokladtårta med ganache & valnötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Härlig chokladtårta glaserad med ganache och toppad med valnötter. Servera med lättvispad grädde. Gott tillsammans med kaffe och konjak eller päronlikören Xanté.

Ingredienser

12 bitar

Tårtbotten

  • 400 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • mjöl till formen

Chokladganache

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk smör, mjukt

Att strö över

  • 1 dl valnötter

Så här gör du

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en springform, 24 centimeter i diameter eller klä med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen och smält chokladen tillsammans med smöret i ett varmt vattenbad.
  4. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta och vänd i vetemjölet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  7. Koka upp grädden och sirapen. Häll den heta grädden över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt svalna något och rör i eller mixa i smöret med en mixerstav.
  8. Glasera kakan med ganachen.
  9. Strö över valnötterna.