Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkaka – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Vem vill inte mumsa på en god chokladkaka? Här är ett av våra absolut bästa recept på en oemotståndligt kladdig kaka med mustig chokladsmak.

Ingredienser

10 bitar
  • 250 g mörk choklad, 70% kakao
  • 125 g smör
  • 6 ägg
  • 5 dl råsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1 ⁄2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl crème fraiche

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret på svag värme och rör ner chokladen.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vispa ner i äggsmeten. Vispa sist ner crème fraiche. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt chokladkakan vila några timmar innan servering så att den får sätta sig.