Logga in här

Fransk baguette

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

2 baguetter
  • 25 gram jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet.
  3. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.
  4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  5. Jäs under duk cirka 1 timme.
  6. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.
  7. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper.
  8. Pudra över lite mjöl.
  9. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 275 grader.
  11. Skåra bröden på snedden med en vass kniv. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  12. Låt svalna på galler utan duk.