Fransk äppelkaka

Barbro Nässén
En god äppeldessert med en kombination av äpplen och mandelmassa. Serveras med löst vispad grädde.
Ingredienser
6 portioner
- 5 syrliga äpplen
- 150 g rumsvarmt smör
- 4 hg grovriven mandelmassa
- 3 ägg
- 1 citron, färskpressad saft och rivet skal
- 1 dl grovhackad mandel
- smör till formen
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Bred ut klyftorna i formen.
- Rör smöret mjukt och tillsätt riven mandelmassa och äggen, ett i sänder. Tillsätt den hackade mandeln, citronskal och saft. Bred smeten över äpplena. Grädda mitt i ugnen cirka 60 minuter.
2 kommentarer om "Fransk äppelkaka"

Du kanske även gillar
Populära recept
Birgitta Olsson
Vad menas med 4 grovriven mandelmassa??????
Barbro Nässén
4 hg! När Mitt kök gjorde om sajten har många måttenheter försvunnit. Läs recept på mon blogg Farmors mat istället. nassenbarbro@blogspot.se