Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frallor med dinkel och havre

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 58 st har redan röstat

Ingredienser

24 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • cirka 5 dl vetemjöl

Till pensling

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet och blanda i salt, socker, rapsolja, havregryn och dinkel.
  2. Arbeta in lite i taget av vetemjölet och arbeta degen smidig, om degen känns lös tillsätt lite extra vetemjöl.
  3. Sätt plastfolie över bunken eller lägg på en bakduk. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i 24 bitar, forma varje bit till en bulle och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Lägg på bakdukar och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader.
  5. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg, strö över havregryn och grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.
2 kommentarer om "Frallor med dinkel och havre"
  • Carrosh
    Carrosh

    Känns ju rätt onödigt att ha socker i ett sådant här bröd. Jag skippar det helt när jag bakar. Det gör inget för brödet ändå. 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Carrosh

      Hej! Sockret är till för att hjälpa jästen på traven med kolsyrebildningen, men precis som du säger är det inget måste ? Allt gott önskar vi på Mitt kök