Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Formfranska

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

3 stycken
  • 75 g jäst
  • 7 1/2 dl vatten
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk salt
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 15 dl vetemjöl special
  • Pensling:

  • ägg, vallmofrö, sesamfrö

Så här gör du

  1. Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen. Tillsätt sirap, olja, salt, durumvetemjöl och det mesta av vetemjölet.
  2. Arbeta degen väl 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Jäs under bakduk i 40 minuter.
  3. Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Forma avlånga bröd och lägg i smorda formar 1 1/2 liter.
  4. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på frö. Grädda på nedersta falsen i ugnen, 200 grader, 40 minuter.