Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Formfranska på bovetemjöl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 bröd
  • smör till formen
  • 15 g jäst
  • 7 ½ dl vatten, ljummet
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 ½ dl majsmjöl
  • 3 dl rismjöl
  • 1 tsk salt
  • 20 g psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en avlång brödform, som rymmer cirka 2 liter, med smör. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och blanda i alla torra ingredienser. Flytta över degen i formen. Lägg en bakduk eller plastfolie över formen. Låt brödet jäsa i cirka 35–40 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 1 timme.
  4. Ta ut brödet och låt det vila i formen i 5 minuter. Vänd upp brödet på ett galler och låt det svalna.