Formbröd med oliver

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
8 portioner
- 2 dl kärnfria oliver
- 6 dl vetemjöl + cirka 1 dl till utbakningen
- 1 1 ⁄2 tsk bakpulver
- 1 ⁄4 tsk salt
- 2 dl färskriven parmesan
- 75 g smör
- 1 msk socker
- 1 ägg
- cirka 2 dl mjölk
Så här gör du
- Skölj oliverna och klappa dem torra med hushållspapper.
- Sätt ugnen på 200 grader. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet ner i en bunke. Blanda i osten. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller i matberedare. Tillsätt sockret och ägget blandat med mjölken. Arbeta samman till en deg, späd med lite mera mjölk om det behövs.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda in oliverna och forma den till ett bröd. Lägg det i en brödform, cirka 1 1⁄2 liter, med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 20 minuter eller tills brödet är genomgräddat och har spruckit upp.

Du kanske även gillar
Populära recept