Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Formbröd med fänkål

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 bröd
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3/4 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald anis eller fänkål
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 3 äggvitor

Till pensling

  • 1 ägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Koka upp vattnet och häll ner det i skålen tillsammans med äppelcidervinäger och äggvitorna.
  4. Rör hastigt samman smeten med en elvisp. Forma degen till en limpa, fukta händerna med lite kallt vatten innan så att det inte kladdar.
  5. Lägg limpan i en avlång brödform som rymmer cirka 1 liter. Pensla med lätt uppvispat ägg.
  6. Grädda i nedre delen i ugnen i 45-50 minuter. Låt svalna på ett galler under en bakduk.