Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fooled pork – recept på pulled jackfruit

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 68 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 burkar omogen jackfruit i saltlake, 565 gram
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl barbecuesås, exempelvis Sweet baby ray's
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Öppna konservburkarna, häll av lagen och skölj frukten. Den lilla biten av mittstocken kan du låta sitta kvar, den funkar fint att äta och ger lite tuggmotstånd. Även kärnorna är ätbara. Skär i skivor från mittstocken och ut så att du följer fibrernas riktning.
  2. Hacka den gula löken och pressa vitlöken. Stek löken i olja på i en bred kastrull tills de börjar svettas och ser bruna ut.
  3. Addera jackfruit, grönskasfond och vatten och rör runt. Lägg på locket och låt småputtra i 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Använd en potatisstöt och mosa fruktköttet så att det faller isär. Häll av eventuell extra saft.
  5. Sprid ut frukten över en plåt klädd i bakplåtspapper. Häll över 2 dl barbecuesås och rör runt så att frukten täcks i sås. Salta och peppra efter smak. Rosta i ugnen i 15 minuter eller tills frukten torkat något.
  6. Häll på resten av barbecuesåsen och servera.