Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Foliebakad lax med äggkräm och spenat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portion

Lax

  • 400 g Laxbit med skinn
  • 0,5 citron i skivor
  • Salt och vitpeppar
  • 1 msk Olivolja
  • 2 msk Finhackad persilja

Äggkräm

  • 3 
äggulor
  • 0,75 Mat eller vispgrädde
  • Några droppar citron
  • Salt
  • 20 g Redigt smör

Stekt spenat

  • 100 g färsk spenat
  • 1 msk Olivolja
  • Salt

Servera ev med

  • Kokt potatis

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbiten på folie med skinnsidan neråt. Skiva citroner och lägg dem över laxen och finhackad persilja. Salta och peppra. Ringla olivolja över. Vik ihop foliet och lägg paketet i en ugnsform.
  2. In i ugnen cirka 25-30 minuter, beroende på vilken temperatur du gillar att ha på fisk.
  3. Äggkräm: Lägg alla ingredienser förutom smör i en gryta. Sjud samman det till en kräm under konstant vispning. När den tjocknat vispar du ner smör i bitar. Smaka av med salt.
  4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek färsk spenat i salt i cirka 30 sekunder, eller till den precis börjar "rulla ihop sig". Servera fisken med äggkräm och spenat. Självklart kokt potatis om du är mer hungrig!