Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Foccacia med squash, fetaost & oliver

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 brödkaka
  • 50 g jäst
  • 5 dl lättmjölk, 37 grader
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 1 grön squash
  • cirka 14 dl vetemjöl special med fullkorn

Fyllning

  • 2 msk rapsolja
  • 12 tunna skivor gul squash
  • 75 g tärnad fetaost
  • 12 svarta urkärnade oliver
  • rosmarin
  • 1 msk flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en ­degbunke. Rör ut den med ljummen mjölk och rör om så att jästen löser sig.
  2. Mixa squashen och pressa ur saften genom en sil. Tillsätt olja, salt, squash och mjöl.
  3. Arbeta ihop degen som ska vara smidig, men ganska lös. Låt degen jäsa under bakduk, cirka 30 minuter.
  4. Olja en långpanna med ­rapsolja, cirka 25 x 35 ­centimeter. Arbeta degen i bunken och slå upp den i ­långpannan.
  5. Tryck ut degen, med oljade händer, så att den täcker hela pannan. Täck över med bakduk och låt den jäsa 30 minuter.
  6. När degen jäst upp, pensla brödet med rapsolja och tryck ner squashskivor, fetaost och oliver med jämna mellanrum. Strö över rosmarin­ och flingsalt. Låt degen jäsa 5 minuter utan bakduk.
  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt svalna på bakgaller. Skär brödet i bitar.