Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Focaccia på mandelmjöl

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

LCHF. Passar bra på buffébordet som tilltugg. Du kan också servera focaccian som förrätt tillsammans med några skivor parmaskinka.

Ingredienser

4 portioner

Focaccia

  • 1 ¾ dl mandelmjöl
  • ½ salt
  • 3 dl riven ost
  • 2 msk färskost
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • 1 ägg

Topping

  • 1 ½ dl oliver
  • 1 fikon
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mandelmjöl och salt.
  3. Smält osten och färskosten i en kastrull, rör under tiden. Dra av från spisen och rör hastigt i äppelcidervinäger, mandelmjöl och ägget. Rör kraftigt och blanda ihop alla ingredienserna till en deg.
  4. Platta ut degen till en rundel cirka 20-22 centimeter i diameter på ett bakplåtspapper. Tryck ner fingrarna lätt i degen.
  5. Lägg på oliver, skär fikonen i klyftor och lägg på. Repa rosmarinen och lägg på.
  6. Ringla över olivolja och grädda i cirka 12-15 minuter tills brödet fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Strö över lite flingsalt.