Logga in här

Focaccia med spenat

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

20 bitar
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 8-9 dl vetemjöl special
  • 75-100 g fryst spenat, tinad

Fyllning

  • 1 1/2 dl oliver utan kärnor
  • 1/2-1 dl inlagda soltorkade tomater, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och strösocker. Rör tills jästen löst upp sig.
  2. Arbeta in vetemjöl special, lite i taget. Tillsätt spenaten och arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Den ska vara ganska lös. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 2 timmar.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Platta ut den till en rektangel, cirka 25 × 35 cm. Lägg degen på en långpanna med bakplåtspapper.
  4. Tryck ner oliver och soltorkade tomater i degen. Pensla degen med olja och strö över flingsalt. Låt brödet jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills det fått fin färg.
  6. Smula fetaosten över brödet direkt när det tas ut ur ugnen. Toppa eventuellt med färska örter.