Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Focaccia med grillad paprika & parmaskinka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

De små focacciabitarna är lätta att förbereda fram till uppläggningen.

Ingredienser

40 munsbitar

Focaccia

  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/4 paket jäst, 12 g
  • 1 tsk salt
  • 1 + 2-3 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl, 360 g
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk timjan, torkad

Paprikakräm

  • 1 burk grillad paprika, cirka 200 g

Fetakräm

  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche

Topping

  • 100 g parmaskinka, delad i cirka 40 bitar

Så här gör du

  1. Focaccia: Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt. Smula ner jästen, tillsätt salt och 1 matsked olivolja och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt mjölet, lite i taget, arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa under duk i 1 timme.
  3. Tryck ut degen till ett platt bröd på bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt.
  4. Pensla brödet med 2–3 matsked olivolja, strö över flingsalt och timjan. För över bakpapperet med brödet till den heta plåten och grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Ta ut och låt kallna.
  5. Låt paprikan rinna av och kör till slät kräm i matberedare eller mixer. Mixa fetaosten med creme fraiche till en slät konsistens. Hit kan förberedas.
  6. Bred ut fetakräm, sedan paprika- röran över brödet. Skär i cirka 40 bitar med en vass kniv.
  7. Toppa varje bit med snurrad parmaskinka.