Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Focaccia med blåbär, hallon och jordgubbar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 portion
  • 500 g vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 25 g jäst söta degar
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk kardemumma
  • smör
  • blåbär
  • hallon
  • jordgubbar
  • pärlsocker

Vaniljkräm

  • 2 dl mjölk
  • 1-2 msk strösocker
  • 1½ msk potatismjöl (eller 2msk majsstärkelse)
  • 2 st äggulor
  • 3 tsk vaniljsocker (eller 5 krm vaniljpulver)

Så här gör du

  1. Blanda allt det torra i en bakmaskin och värm mjölken till 37 grader. Blanda jästen i mjölken och hell blandningen över dem torra ingredienserna
  2. Tillsätt det smälta smöret och ägg. Låt bakmaskinen jobba tills degen är så att den släpper i kanterna av skålen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Låt degen jäsa på ett lite varmt ställe och gärna i en plastpåse. När degen har jäst till det dubbla i storlek(ca 60 min), knåda denna platt så att denna får plats i en stor långpanna (42 x 30cm).
  5. Gör små gropar i degen (använd gärna att finger). Låt degen jäsa på nytt - gärna över ett varm vattenbad i ca 30 minuter. Gör nu groparna en gång till på samma plats och fyll dessa med vaniljkrämen.
  6. Strö över bären och låt jäsa nya 30 minuter. Tryck gärna ner dem lite större bären och strö över lite pärlsocker och ställ i ugnen på 220 grader i 8-10 minuter.