Logga in här

Flygande Jacob – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 248 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 140 g bacon (1 pkt)
  • 1 stor banan
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl salta jordnötter
  • salt och nymald peppar
  • 4 dl vatten
  • 2 dl ris
  • 1/2 tsk salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning.
  2. Putsa kycklingfiléerna. Bryn dem på båda sidor i smör. Krydda med salt och peppar. Skär i tjocka skivor och lägg över i en ugnsfast form.
  3. Strimla och knaperstek baconen. Låt rinna av på hushållspapper. Strö baconen över kycklingen. Skiva bananen och lägg ovanpå.
  4. Blanda grädde och chilisås. Krydda med salt och peppar. Häll gräddblandningen i formen.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och strö över jordnötter.
  6. Servera med ris.