Flygande Jacob – klassiskt recept

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 msk smör (till stekning)
- 140 g bacon (1 pkt)
- 1 stor banan
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl chilisås
- 1 dl salta jordnötter
- salt och nymald peppar
- 4 dl vatten
- 2 dl ris
- 1/2 tsk salt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning.
- Putsa kycklingfiléerna. Bryn dem på båda sidor i smör. Krydda med salt och peppar. Skär i tjocka skivor och lägg över i en ugnsfast form.
- Strimla och knaperstek baconen. Låt rinna av på hushållspapper. Strö baconen över kycklingen. Skiva bananen och lägg ovanpå.
- Blanda grädde och chilisås. Krydda med salt och peppar. Häll gräddblandningen i formen.
- Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och strö över jordnötter.
- Servera med ris.
3 kommentarer om "Flygande Jacob – klassiskt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
lionheart
Sömsta receptet på länge!
Mitt Kök
Vad tråkigt att du tycker det, hoppas du hittar något annat recept som passar bättre. Hälsningar redaktionen på Mitt kök.
Deisy
Flygande Jakob är bland det godaste jag vet, fast jag använder grillad kyckling.