Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flygande Jacob

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 3-4 st kycklingfiléer
  • 2 pkt bacon
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl cremefreich
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 nypa peppar

Så här gör du

  1. Skär kyckling och bacon i cm stora tärningar
  2. Stek baconet knaprigt och häll av på ett papper Stek kycklingen och krydda med peppar
  3. Häll i det stekta baconet och jordnötterna i pannan och rör runt ordentligt Blanda ihop grädde, creme fraiche och chilisås i en bunke. Vill man inte ha så stark chilismak kan man även tillsätta lite ketchup efter smak
  4. Häll kycklingblandningen i en ugnsfast form och häll över såsen. Sätt in i ugnen 15 minuter på 225 grader Serveras med ris