Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Flygande Jacob

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Klassikern flygande Jacob med kyckling, banan och jordnötter. Gissningsvis en av de mest vanliga festrätterna under slutet av 1970–talet. Receptet publicerades första gången 1976 av en man som jobbade inom flygfrakt, Ove Jacobsson. För att förenkla receptet ytterligare kan du använda färdig- grillad kyckling i stället.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 500 g kycklinglårfilé
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 1 stor banan
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 dl salta jordnötter

Till servering:

  • kokt ris

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa kycklingfiléerna. Bryn dem på båda sidor i smör. Krydda med salt och peppar. Skär i tjocka skivor och lägg över i en ugnsfast form.
  3. Strimla och knaperstek baconen. Låt rinna av på hushållspapper. Strö baconen över kycklingen. Skiva bananen och lägg ovanpå.
  4. Blanda grädde och chilisås. Krydda med salt och peppar. Häll gräddblandningen i formen.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och strö över jordnötter.
Du kanske även gillar